Ars blogospherae

Posted: noiembrie 2, 2009 by carteablogurifacebooksipolitica in Evenimente
Etichete:, , , , , ,

ABUmblă vorba prin blogosferă că apare o carte mai specială despre Bloguri, Facebook şi politică. O carte? Cum vine asta: “o carte despre spaţiul online?” De ce nu salvaţi pădurea şi nu publicaţi şi voi asta pe un blog, fără prea multe bătăi de cap? Păi…pentru că despre bloguri se scrie foarte mult pe ele (adică pe blog, spaţiul acesta pe care voi sunteţi prezenţi exact în acest moment!), iar hârtia tinde de multe ori să ignore acest newmedia (puteţi să-i spuneţi aroganţă, frică de nou sau chiar atitudine de modă veche îndreptată împotriva tineretului din ziua de azi). Uite de aia! De ce specială? Pentru că, în comparaţie cu alte cărţi care vorbesc despre noile media (sunt şi ele, săracele, câteva…), cartea asta vorbesşte despre utilizarea lor de către politicieni, în timpul şi între campaniile electorale.

Şi totuşi…o carte? Păi da. Până la urmă, o cercetare riguroasă se va face, întotdeauna, cam ca matematica, cu creionul pe hârtie. Asta au încercat şi cei trei autori să realizeze în cadrul acestei umile, dar utile!, cercetări. Au încercat şi, spun ei, au şi reuşit! Pentru simplul motiv că subiectele abordate în cadrul acestei cărţi nu au mai fost încă abordate de nimeni în cadrul graniţelor ţărişoarei noastre.

Bloggingul, ca fenomen, poate fi (şi trebuie!) privit ca activitate făcută după ureche. Oricine are acces la un calculator, o ţeavă de net şi puţin condei lipit pe degete are posibilitatea să se exprime. Dar când vorbim de politicieni, gluma se îngroaşă! Asta pentru că finalitatea activităţii lor internaute se traduce într-un singur cuvânt: VOTURI. De aceea, considerăm util un astfel de manual care să ofere atât o imagine clară, cât şi o serie de soluţii atunci când vine vorba de o politică eficientă dusă în mediul online românesc şi străin. Mai departe scrie-n carte! Sau pe blog…dacă mai veniţi.

Vă salută Florenţa Toader, Tudor Sălcudeanu şi Paul Aparaschivei!

Sursa foto: http://eff.org/bloggers/

Reclame
Comentarii
 1. mihnea spune:

  ooo, sa traiti si sa infloriti. blogosferic, evident 🙂

  va trec la blogroll

 2. Tudor Salcudeanu spune:

  Sarumanaaa! 🙂

 3. Adi Zăbavă spune:

  Nu pot ura de cat spor si la multe exemplare vandute :p

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s